Špeciality slovenskej kuchyne

Autor: Marta Kanalová <redakcia(at)gemerland.sk>, Téma: Spravodajstvo, Zdroj: autor, Vydané dňa: 15. 04. 2008

Uplynulý týždeň si návštevníci zariadení Junior Komplex a Čierny orol mohli pochutnať na typických slovenských špecialitách. Pripravili ich žiaci Spojenej školy v Rimavskej Sobote s majstrami odbornej výchovy a zamestnancami školy. Na jedálnom lístku nechýbali halušky, pirohy, poľovnícky guľáš z diviaka, drotárska kapsa či Jánošíkov vrkoč.

Týždeň slovenskej kuchyne zorganizovala Spojená škola v spolupráci s miestnym odborom Matice slovenskej. Ako uviedol riaditeľ školy Jaroslav Bagačka cieľom 7. ročníka tradičnej akcie bola prezentácia zručností žiakov, poskytnutie širokej verejnosti kvalitné a zaujímavé služby, prezentovať slovenskú gastronómiu v tomto národnostne zmiešanom území.

akcia
„Chceme prostredníctvom tejto akcie spájať ľudí dobrej vôle pri dobrom jedle, nápoji a v príjemnej spoločnosti,“ povedal J. Bagačka. Podľa jeho slov je záujem verejnosti o takúto akciu vysoký.
akcia1
Oficiálne otvorenie Týždňa slovenskej kuchyne spríjemnila ľudovým spevom žiačka 4. ročníka ZŠ P. Dobšinského v Rim. Sobote K. Kóšová a hrou na harmonike L. Cechmeister.
akcia2

akcia3